logo

OM Azonosító:

032475

Tel.:

+36/29-337-140

Cím:

2351 Alsónémedi, Iskola utca 1.

E-mail:

titkarsag@szechenyi-alsonemedi.edu.hu

logo

123 456 789

info@example.com

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

07:30 - 19:00

Monday to Friday

Hírek iskolánk életéből

Sünóra – 2019. október 2-án a Művelődési Ház „SÜNIÓRÁT” szervezett az alsó tagozatosoknak.

2019. október 2-án a Művelődési Ház „SÜNIÓRÁT” szervezett az alsó tagozatosoknak.

A harmadik osztályosok fogalmazást írtak erről az eseményről.
Nagyon jó volt a sün óra. Cuki volt a maszkos sün, ahogy integetett. Nem volt egyáltalán szúrós a sün. Úgy nézett ki az újszülött sün a képen, mint egy kis dínó. Sosem láttam még igazi sünt, de nagyon cuki volt.
Györgyövics Nikolett 3. b

Ma ünnepeltük az iskolában az Állatok Napját. A harmadik órában az osztállyal lementünk az aulába. Egy néni előadást tartott a sünikről. Hazánkban a keleti sün él. Védett állat, nem szabad befogni. Rovarokat és kisebb állatokat eszik. Télen téli álmot alszik. Alvóhelyét levelekből építi. Ha veszélyt érez, összegömbölyödik. Az előadás után afrikai fehérhasú sünt simogattunk. Nagyon jó érzés volt.
Török Balázs 3. b

Az Állatok Világnapja alkalmából ellátogatott hozzánk az iskolába egy kedves néni. Afrikai sünöket hozott. Az egyik fehér, a másik barna volt. Sok érdekes dolgot tudtam meg a sünikről. Például, ha védekeznek, összegömbölyödnek. A házukat levelekből készítik. Téli álmot alszanak. Rovarokkal táplálkoznak. Az összes gyerek megsimogathatta a fehér sünit. Egyáltalán nem szúrt a tüskéje. Az oviban süni volt a jelem, nagyon szeretem őket.
Pleszkáts Milos 3. b

Szerdán meglepetés érte az osztályt. Az Állatok Világnapja alkalmából két sünit hozott be egy néni. Az egyik süni fehér volt, a másik barna. A néni megengedte, hogy megsimogassuk őket. Nekem a fehér süni tetszett jobban.
Varga Lilien 3. b

A süni
A süni egy négylábú, tüskés hátú állat. A süni az erdőben él. Rovarokkal és gilisztákkal táplálkozik. A tüskéit védekezésre használja. Nagyon rossz a látása. A hallása és a szaglása nagyon jó. Az erdőben az ellenségei a farkas és a róka. A szeme visszaveri a fényt. Számomra nagyon kedves állat a süni.
Dombi Norbert 3. b

Az aulába behozott valaki kettő sünit. Lementünk az osztállyal megnézni a süniket. Először képeket mutattak a sünikről. Utána később megkérdezte, hogy a sünik tudnak-e úszni. Megtudtuk, hogy a sünik nem szeretik az almát. Utána elővette az egyik sünit a táskájából. A süni, amit kivett, fehér volt. Amikor megláttam, csodálkoztam, hogy fehér. Nagyon cuki volt. Utána elmondta, hogy kell simogatni és azt is elmondta, hogy ne simogassuk. Aztán körbevitte a sünit, és meg lehetett simogatni. Nem volt szúrós. Utána elővett a másik sünit is, de azt már nem simogattuk meg. Ez szürke-fehér volt.
Sárvári Fruzsina 3. b

A múlt héten az iskolában süniket láthattunk. Mi az aulában néztük meg a két kis állatot. A süni négylábú állat. csak a tüskéivel vigyázni kell. Főleg rovarokat, csigákat eszik. Télen téli álmot alszanak, ezért ősszel sokat esznek, hogy átvészeljék a hideg hónapokat. Az iskolába két sünit hoztak, nagyon aranyos volt mind a kettő. Az első osztályosokkal nézhettük meg a kis állatokat. Nagyon féltek még az elején. Később megnyugodtak a sünik, és hagyták, hogy simogassuk a nagyobbikat. A délelőtt nagyon gyorsan eltelt a sünik közelében. Otthon nagyon boldogan meséltem az élményeimet a szüleimnek.
Bodacz Eszter 3. b