logo

OM Azonosító:

032475

Tel.:

+36/29-337-140

Cím:

2351 Alsónémedi, Iskola utca 1.

E-mail:

titkarsag@szechenyi-alsonemedi.edu.hu

logo

123 456 789

info@example.com

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

07:30 - 19:00

Monday to Friday

DÖK

 

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

2022/2023. tanév

Autómentes világnap az iskolában

Az autómentes nap abból a célból született, hogy felhívják az emberek figyelmét a környezettudatosságra és az egyre növekvő autóhasználat hatására kialakult légszennyezésre. A kezdeményezés 1997-ben indult a franciaországi La Rochelle városban. Később egyre elterjedtebb lett Olaszországban, majd ezt követően világszerte. Alsónémedi évek óta rendszeresen megtartja a mobilitási hetet. Ennek keretében idén megrendezésre került a Hegeshow bemutató az iskola udvarán. Mindenki nagy izgalommal figyelte a bravúros kerékpártrükköket.

Gyerekként látni a többi arcot is biciklivel vagy rollerrel jönni-menni a suliból egyszerűen fantasztikus. Szeptember 22-én reggel a Halászy Károly Művelődési Ház és Könyvtár jóvoltából évfolyamtársaimmal együtt üdítőt, sportcsokit és tollakat osztogattunk minden érkező diáknak. Az egész biciklitároló megtelt, és jó volt együtt hazamenni olyan osztálytársakkal is, akik általában autóval, de most kivételesen biciklivel jöttek. Szerintem sok tanulónak meghoztuk a kedvét a bicikli vagy roller használatára, még ha csak alkalmanként is.

Gondoljunk csak a jövőnkre, a globális felmelegedésre és egyéb katasztrófákra, amikről még lehet, nem is tudunk! Nagyon fontos, hogy mindenki kivegye a saját részét a föld megmentéséből. Iskolánkban már jelen van az ökotudatosság, elindult a Zöld őrjárat, de mindenkit arra kérek, hogy segítsen a környezetünk fenntartásában.

Plusz megsúgom, hogy a reggeli mozgás felpezsdíti az agysejteket, ami jó hatással lehet a tanulásra is.

Találkozzunk holnap is a biciklitárolóban! 😊

 

Barta Laura,

a diákönkormányzat elnöke